DEÜ Haberler

DEÜ’de Kayıt Heyecanı

1.153

YKS-2019 sonuçlarına göre Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) öğrenim görmeye hak kazanan adaylar, üniversitenin farklı yerleşkelerinde kurulan stantlarda kayıtlarını yaptırmaya başladılar. Birimlerden gelen ilgili personelinin desteğiyle işlemlerini hızlı ve sorunsuz şekilde tamamlayan öğrenciler, Dokuz Eylül ailesine katılmanın heyecanını yaşarken; İzmir’in ve üniversitenin sosyal hayatına ilişkin bilgi alma fırsatı da buldular. Yeni öğrencilerle birlikte heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, geleceğe daha güçlü adım atacaklarını söyledi.

Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), kayıt heyecanı başladı. YKS-2019 sonuçlarına göre; ülkenin farklı noktalarından gelerek hayallerini kurdukları üniversitede eğitim almaya hak kazanan adaylar, kayıtlarını yaptırarak hem Dokuz Eylül ailesinin mensubu oldular hem de kariyer yolculuklarındaki ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadılar. Üniversitenin farklı yerleşkelerinde kurulan stantlarda birimlerden gelen ilgili personelin yardımıyla kayıt işlemlerini hızlı ve sorunsuz şekilde tamamlayan öğrencilere ihtiyaç duydukları her noktada destek sağlanırken; üniversiteyi ve İzmir’i anlatan broşürler de dağıtıldı. E-Devlet uygulaması üzerinden 21 Ağustos 2019, doğrudan başvurularda ise 23 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek kayıt süresi boyunca öğrencilerin yanı sıra öğrenci ailelerine yönelik de bilgilendirme çalışmaları devam edecek.

Üniversiteye yeni katılan öğrencilerden dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversiteyi elbirliğiyle geleceğe taşıyacaklarını söyledi. Kayıtların devam ettiği bilgisini veren Rektör Hotar, “Bu yıl kayıtlarını yaptırmaya başlayan öğrencilerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Onların varlığı bizleri hem heyecanlandırıyor hem de ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etme noktasındaki umudumuzu güçlendiriyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta başlayan kayıt işlemlerinin 23 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edeceği bilgisini veren Rektör Hotar, “Öğrencilerimiz, sorunsuz ve hızlı şekilde işlemlerini tamamlıyorlar. Bu süreçte, konaklamadan ulaşıma kadar öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği her konuda destek verirken; onlarla kent hayatına dair ipuçlarını da paylaşıyoruz. Öğrencilerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda kayıtlarını tamamlamaları adına ilgili arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyor” diye konuştu.

KONTENJANLAR DOLDU

Bu yılki YKS sonuçlarına göre; üniversitenin mevcut 11 bin 498 kişilik kontenjanına 11 bin 391 adayın yerleştirildiğini açıklayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ulaştığımız yüzde 99 doluluk oranı, yükseköğretim ve Ar-Ge faaliyetleri ile kamu hizmeti sunan köklü kurumumuz adına bizleri gururlandırıyor. Çünkü bu oran, üniversitemize olan ilginin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor” dedi.

Kayıtların tamamlanmasıyla birlikte 2019-2020 Akademik Yılı Açılışı için gerekli çalışmalara hız vereceklerini aktaran Rektör Hotar, “Bundan sonra da ülkemiz ve bilim dünyası adına çalışmaya devam edeceğiz. Yeni kayıt olan öğrencilerimize ‘aramıza hoş geldiniz’ diyor; meslek hayatlarına da doğru noktadan başladıkları için yürekten kutluyorum” ifadesinde bulundu.

İlgili Yazılar