DEÜ Haberler

DEÜ’DEN 100. YIL BULUŞMASI: CEM ADRIAN KATILDI

2.099

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Sabancı Kültür Sarayı’nda ünlü sanatçı Cem Adrian’ı ağırladı. ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ve Öğrenci Toplulukları Özel Etkinliği’nde, İsrail tarafından Filistin’de yaşanan katliamın durdurulması için barış mesajları verildi.

Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında birçok önemli program, sempozyum ve etkinliklere imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi, ünlü sanatçı Cem Adrian’ın katıldığı özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. DEÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ve DEÜ Rektörlüğü tarafından desteklenen etkinlikte, Üniversite olarak Filistin’e özgürlük mesajı verildi. Cem Adrian’ ise “İnsanlar, hüzünle değil, mutlulukla bir araya gelsin” temennisinde bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhuriyetin ve beraberinde getirdiği değerlerin ‘Türkiye Yüzyılı’na uygun şekilde bir asır boyunca korunduğunu belirterek, “Türkiye’nin köklü bir eğitim kurumu olarak bizler; Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen bir asır boyunca sağlıktan eğitime, teknolojiden savunma sanayine, dış politikadan kültür ve sanata kadar birçok alanda vatanına ve milletine hizmet eden bir anlayışla ülke değerlerimize katkı sunduk” dedi. Rektör Hotar, Üniversite mensuplarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “DEÜ Öğrenci Konseyimizin düzenlemiş olduğu ve Rektörlüğümüzce desteklenen Cumhuriyetimizin 100. Yılı Cem Adrian Özel Etkinliği’nde, öğrencilerimiz, Üst Yönetimimiz, DEÜ akademik ve idari kadromuzla bir araya geldik. Filistin’de yaşanan İsrail zulmü dolayısıyla buruk bir atmosferde gerçekleştirilen etkinliğimiz öncesinde, sahnede vurguladığımız ve yakalarımızda taşıdığımız ‘Filistin’e Özgürlük’ mesajıyla, İsrail’in sebep olduğu vahşete karşı tepkimizi yeniden ortaya koyduk. İyi ve kötü, hüzün ve mutluluk gibi hayattaki her şeyin karşıtıyla birlikte var olduğunu ifade ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı Cem Adrian Özel Etkinliği’nde, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de, yazılı olan/olmayan tüm kuralların hiçe sayıldığı, masum insanların öldürüldüğü İsrail katliamını tüm mensuplarımızla kınadık. Etkinliğimizde sahne alan Sayın Cem Adrian’a ve programımıza katılan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘İÇİMİZ BURUK’

Rektör Hotar, Cumhuriyetin 100. Yılının kutlandığı dönemde, Filistin’de katledilen masum insanlar ve buna sessiz kalan ülkeler nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Bizler bir yandan Filistinli kardeşlerimiz için göz yaşı dökerken bir yandan da Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü buruk da olsa bir coşkuyla kutluyoruz bu yıl. Diliyoruz ki bir daha hiçbir kutlama, acıların gölgesinde kalmasın. Biz DEÜ ailesi olarak insanlığa karşı işlenen her türlü suç ve oluşumun karşısında, toplumsal duyarlılık ve fayda sağlamayı amaçlayan her türlü çalışmanın ise yanında yer alıyoruz” ifadesinde bulundu.

İlgili Yazılar