DEÜ Haberler

DEÜ’DEN “FARKINIZDAYIZ” MESAJI

840

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Torbalı Meslek Yüksekokulu ve Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü işbirliğinde ‘Mozaikten Maviliğe Yolculuk’ etkinliği düzenledi. Özel gereksinimli bireylerin gönüllerince eğlendiği etkinlikte; atölye çalışmaları düzenlendi, mavi balonlar gökyüzüne gönderilerek farkındalık mesajı verildi.  

Düzenlediği etkinliklerle özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşam içerinde daha fazla yer almasını sağlamayı amaçlayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, DEÜ Torbalı Meslek Yüksekokulu ve Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü işbirliğinde “Mozaikten Maviliğe Yolculuk” etkinliği düzenledi. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrencilerin de katıldığı etkinlikte ‘otizmin bir hastalık değil farklılık’ olduğuna dikkat çekildi. Özel gereksinimli çocukların aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendiği programda müzik dinletisinin yanı sıra mozaik atölyesi çalışması düzenlendi. Resim alanına el basma etkinliği ile hayata renk veren minikler, mavi balonları gökyüzüne göndererek ‘Hepimiz aynıyız, bazılarımız biraz farklıyız’ mesajı verdi. Otizmli bireylerin doğru eğitim ve imkânla ne kadar başarılı olabileceklerini ortaya koyan etkinlikte, özel gereksinimli çocukların yaptıkları resimler de sergilendi.

DEÜ Torbalı Meslek Yüksekokulu ve Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü’nün düzenlediği etkinliğe katılan Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, otizme dikkat çekilen ve farkındalık yaratılan etkinliklerin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Otizmde erken teşhis büyük önem taşıyor, ailelerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Erken tanı konulan çocuklarımız, daha erken eğitim almaya başlayabildikleri için topluma daha çabuk entegre olabiliyorlar. Bu noktada ailelerin çocuklarını erken yaşta anlamaları ve iyi gözlemlemeleri oldukça önemli” diye konuştu.

İMKAN VERİN GERİSİNİ ONLARA BIRAKIN

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ise DEÜ’nün sadece eğitim hizmeti vermediğini belirterek, “Biz toplumun her noktasına, her kesimine dokunmaya çalışıyoruz. Bu amaçla yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun tamamıyla temas halinde olmaya çalışıyoruz. Etkinliğimizle özel gereksinimi olan çocuklarımıza imkan verilirse onların neler yapabileceğine dikkat çektik. Gökyüzüne bıraktığımız ve otizmin sembolü olan mavi renkteki balonlarla toplumumuza farkındalık mesajı verdik” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar