DEÜ Haberler

DEÜ’den Sosyal Mesafeye Uygun Bank Tasarımı

1.278

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kontrollü sosyal hayat düzenlemelerini hayata geçirmeye başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Sosyal mesafenin korunmasına yardımcı olacak şekilde tasarladığımız bankları kendi imkanlarımızla ürettik. Öncelikle hastane personelimiz ve misafirlerimizin kullanımına sunduğumuz banklarımızı, kısa süre içerisinde tüm yerleşkelerimize dağıtacağız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, yerleşkelerinde kontrollü sosyal hayat önlemlerini birer birer hayata geçiriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğü’nde tasarlanan ve fiziki mesafenin korunmasına yardımcı olan banklar DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi’nde hizmete sunuldu.  Poliklinikler girişine konumlandırılan banklar hasta ve hasta yakınları tarafından ilgiyle karşılandı. Kontrollü sosyal hayat kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aldıkları önlemler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “COVID-19 pandemisi süresince uyguladığımız önlemlerden ciddi tecrübeler kazandık. Artık yeni normal dediğimiz kontrollü sosyal hayat düzeninde günlük yaşantımızı devam ettireceğiz. Bu yenilik bir dizi düzenlemeyi de gerekli kılıyor. Tüm uygulamaları topluma örnek teşkil eden bir kurum olarak, öz kaynaklarımızı kullanarak kendi imkanlarımızla imal ettiğimiz banklarımızı hastanemizde mensuplarımızın ve misafirlerimizin kullanımına sunduk” dedi.

TÜM YERLEŞKELERE KONULACAK

Bankların DEÜ Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğü’nde tasarlanarak üretildiğini belirten Rektör Hotar, “Kaynakların verimli kullanımı ve geri dönüşüm hassasiyetimizi kararlılıkla yürüten atölye personelimiz, bankların metal aksamlarını yine geri dönüştürülen malzemeler kullanarak üretti. İlk olarak hastanemizde kullanıma sunduğumuz banklarımızı zaman içerisinde tüm yerleşkelerimize dağıtacağız” diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM HASSASİYETİ

DEÜ Teknik Atölyeler Şube Müdürü Mühendis Aziz Yapıcı, yeni normal kavramıyla birlikte tasarımlarını bu yönde geliştirdiklerini belirterek, “Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tasarımında yenilikler yaptık. Artık kampüslerimiz için tasarlayıp ürettiğimiz oturma gruplarımız sosyal mesafe kuralına uygun özellikte olacak. Normalden daha uzun tasarladığımız banklarımızın iki ucunda oturma yeri, ortasında ise peyzaja uygun saksı konumlandırdık. Oturma gruplarımızı büyük oranda geri dönüştürülmüş malzemelerle ürettik. Fakültelerimizde artık kullanılmayan mobilyaları ayrıştırarak atölyemizde değerlendiriyor ve yeniden kullanıma sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Yazılar