DEÜ Haberler

Dijital Vatandaşlık Karikatür Ve Kısa Film Yarışması

2.092

İzmir Üniversiteleri Platformu, ‘Dijital Vatandaşlık’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği karikatür ve kısa film yarışmalarını duyurdu. Karikatür yarışmasına ulusal ve uluslararası çizerler katılabilirken, kısa film yarışmasına ise İzmir Üniversiteleri Platformu’nda (İÜP) yer alan üniversitelerin öğrencileri katılabiliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın dönem başkanlığını üstlendiği İzmir Üniversiteleri Platformu, ‘Dijital Vatandaşlık’ temalı etkinlikleriyle, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen konferanslar ve kamusal alanlarda yapılan flashmob etkinliği ile ‘Bağımlı ve zorba olma, interneti bilinçli ve güvenli kullan’ mesajını ileten platform, düzenlediği karikatür ve kısa film yarışmalarıyla bu mesajı iletmeye devam ediyor.

ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
Karikatür yarışmasına ulusal ve uluslararası çizerler, en fazla 3 karikatür ile katılabiliyor. Karikatür yarışmasında eserlerin içerik olarak dijital vatandaşlık odaklı, dijital bağımlılık, zorbalık, internetin bilinçli ve güvenli kullanımına dikkat çeken bir yapıya sahip olmaları ve daha önce başka yarışmalara katılmamış, hiçbir gerekçe ile yayınlanmamış olmaları gerekiyor.

“Dijital Vatandaşlık” temalı kısa film yarışmasına ise sadece İzmir Üniversiteleri Platformunda yer alan üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü kayıtlı öğrencileri katılabiliyor. Tür kısıtlaması olmaksızın maksimum 15 dakikalık en fazla üçer adet filmle katılım gerçekleştirilebiliyor.  Son katılım tarihi 6 Aralık 2019 saat 17.30 olarak belirlenen her iki yarışmanın da sonucu 24-25 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘İzmir Üniversiteleri Platformu Teknoloji Günleri’ kapsamında yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Yarışmaların birincilerine 10 inch tablet bilgisayar, ikinci ve üçüncülerine ise 7 inch tablet bilgisayar hediye edilecek.

Yarışmaların teknik koşulları, karikatürlerin hakları ve katılım bilgilerine www.izmiruniversiteleri.com web sitesinden ulaşılabiliyor.

İlgili Yazılar