DEÜ Haberler

DOKUZ EYLÜL’DE CUMHURİYET ÇOŞKUSU

1.246

DOKUZ EYLÜL’DE CUMHURİYET ÇOŞKUSU

Cumhuriyetin ilanının 94. Yıldönümü, Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ)’nde coşkuyla kutlandı. Tınaztepe Yerleşkesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen resepsiyonda konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Cumhuriyetimizin kazanımları, bilimin ürettiği değerlerle ülkemizi ve üniversitemizi daha da ileriye taşıyacaktır” diye konuştu.

Cumhuriyetin İlanının 94. Yıldönümü, Dokuz Eylül Üniversitesi de düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu ile kutlandı. Üniversitenin Tınaztepe Yerleşkesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik,  DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Genel Sekreter Yrd.Doç.Dr. Recep Yiğit, DEÜ Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Fethi İdiman akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmanın Milli Mücadele dönemini daha anlamlı hale getirdiğini ifade eden Rektör Vekili Çelik, “Anadolu’nun her karış toprağını kendine vatan edinen; umutsuzluğa ve çaresizliğe asla düşmeyen; başı dik ve bir arada olmasını her zaman bilen aziz milletimizin destansı fedakarlığı, bugün de bize ilham olmaya sürdürüyor. Milli Mücadele’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilan edilmesiyle geldiği nokta; aslında sahip olduğumuz değerlerin ne kadar anlamlı ve özel olduğunu da bizlere gösteriyor” diye konuştu.

Harap edilmiş Anadolu’nun bağrında doğan kahramanların Cumhuriyetine de sahip çıktığını aktaran Rektör Vekili Çelik, “Gazi Mustafa Kemal’in mütedeyyin Anadolu evlatlarına duyduğu güven ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme ideali, Cumhuriyet rejiminde kendine yer bulmuştur. Bundan dolayıdır ki Cumhuriyet güvendir, yüksek ideallere ulaşma hedefidir. Türkiye, geçen 94 yıl içinde birçok badireyi dirlik içinde atlatmış; günümüzde dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olarak söz sahibi olmuştur. Hiç kuşkusuz ki buradaki en büyük rol, birlik içinde karar ve azimle yürüyen aziz milletimize aittir” dedi.

BİLİMLE DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ

Türkiye’nin 2023 Vizyonuna hızla ilerlediğini kaydeden Rektör Vekili Çelik, “İstikrarlı büyüme persperktifinde bilime dayılı kalkınma hamlesini sürdüren ülkemiz, bu nokta ciddi çalışmalar yapıyor. Bilim dünyası olarak bize de bu süreçte önemli görevler düşüyor. Dokuz Eylül olarak, halkımızın refah ve mutluluğunun daha da artırılması için bilim üretmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken insanlık adına evrensel ve milli değerlerimize de sahip çıkacağız. Bu mutlu günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan toprağını savunurken şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor; bizlere her türlü imkanı sağlayan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum” ifadesinde bulundu. Program pasta kesimi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

İlgili Yazılar