DEÜ Haberler

DOKUZ EYLÜL’ÜN 35. GURUR YILI

1.793

DOKUZ EYLÜL’ÜN 35. GURUR YILI

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 35. Yıl Kutlama Etkinlikleri, Sabancı Kültür Merkezinde düzenlendi. DEÜ’nün yeni maskotu Ahtapot Deniz’in de tanıtıldığı törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, önümüzdeki dönemde DEÜ’nün nano teknolojiden uçak mühendisliğine kadar Ar-Ge gerektiren yatırımlara odaklanacağını söyledi.

Türkiye’nin marka kurumlarından biri olarak İzmir ile özdeşen Dokuz Eylül Üniversitesi, 35. Yılını coşkuyla kutladı. Çok sayıda davetlinin katıldığı 35. Yıl Programında üniversitenin yeni maskotu ‘Ahtapot Deniz’ ilk defa kamuoyuna tanıtılırken; DEÜ’nün 1982 yılındaki kurucu isimleri ve üst yönetimde yer alan hocaları da Dokuz Eylüllülerle buluştu. DEÜ’nun ilk mezunlarının sembolik kep attığı programda ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) da mini bir konser verdi.

Kurumda 35. Yılını dolduran akademik ve idari personele plaketin de verildiği kutlama programında konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, önümüzdeki dönemde üniversitenin inovatif düşünce gerektiren uygulamalarla nano teknolojiden uçak mühendisliğine kadar Ar-Ge gerektiren yatırımlara öncelik vereceğini söyledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik ve Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal,  Genel Sekreter Vekili Yrd.Doç.Dr. Recep Yiğit ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Rektör Vekili Çelik, Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşmasında üniversitelere önemli roller düştüğünü söyledi.

İzmir’in genç ve dinamik nüfusu, nitelikli işgücü, kaliteli üretim kabiliyeti, ihracat odaklı büyüme anlayışına sahip tarihi bir liman kenti olduğunu hatırlatan Çelik, “Son yıllarda tarım, turizm ve sanayiye dayalı dinamik yapısı kentin sosyal hayatını etkilerken; İzmir’i Türkiye’nin büyüme hedefine Ege Bölgesi’ndeki en fazla katkı yapan kent statüsüne yükseltiyor. Bu noktada kent aktörlerinin uyum içinde çalışması, yerelden küresele gidecek mekanizmaların geliştirilmesi gerekiyor. Başlangıç için referans noktalarından birisinin insan gücü birisinin de Dokuz Eylül Üniversitesi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, her ikisi de yukarıda bahsettiğim değerleri bir adım öteye götürecek potansiyeli taşıyor” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ BELLİ

Üniversitenin önümüzdeki dönemdeki öncelik vereceği alanları da açıklayan Çelik, “Önümüzdeki dönemde Ar-Ge gerektiren yatırımlar başta olmak üzere; inovatif düşünce gerektiren uygulamalara, üniversite özel sektör işbirliklerine, milli ve yerli üretimi proseslerini daha da geliştirmeye, kalite süreçleriyle sanal eğitimde devrim yapmaya ve İzmir’i Silikon Vadisi tarzı bir üs haline getirmeye öncelik vereceğiz. Dışa bağımlılığı azaltacak, özellikle yenilenebilir enerji konusunda çalışmalara odaklanacağız” diye konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Üniversitenin 35. Yıl Kutlamaları kapsamında akademik personel adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yükçü,  idari personel adına İşletme Fakültesi Sekreteri Muharrem Özdemir, mezunlar adına DEUDER Başkanı Ali Özalp ve öğrenciler adına da Edebiyat Fakültesi Dilbilim ve Felsefe Bölümleri öğrencisi Mehmet Umut Mutlu da kısa birer konuşma yaptı. Salondaki misafirleri duygulandıran konuşmaların ardından uzun süredir merakla beklenen maskotun tanıtımına geçildi.

AHTAPOT DENİZ TANITILDI

Üniversitenin 35. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Korkut Öztekin’in sunumuyla tanıtılan maskot Ahtapot Deniz, izleyenlerden tam not aldı. Dokuz kolu, turuncu rengi ve gözlükleriyle son derece şirin olan Ahtapot Deniz, önümüzdeki dönemde üniversitenin etkinliklerinde boy gösterecek. Tören DESO’nun verdiği mini konserin ardından sone erdi.

İlgili Yazılar