DEÜ Haberler

MİMARLIK FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET HEYECANI

2.382

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi 2017-2018 öğretim yılı mezuniyet töreni, gerçekleştirildi. Fakültenin Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama bölümlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrenciler için düzenlenen törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, diplomanın sadece mesleki yeterlilik gösteren bir belge olduğuna dikkat çekerek, önemli olanın özüyle sözüyle güvenilir bir insan olmak olduğunu söyledi.

DEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sibel Ecemiş Kılıç, öğrenci yakınları ile akademik ve idari personelin de hazır bulunduğu törende konuşan Rektör Vekili Çelik, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz; duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen yılların ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu taktir ediyor ve sizleri yürekten kutluyorum” dedi.

Konuşmasında diploma ve sertifikaların insanı hiçbir zaman daha değerli yapmayacağının altını çizen Rektör Vekili Çelik, “Sonuçta karakteri güçlü insanın öncelikleri her zaman insandır; mutluluktur; huzurdur. Yanlış yapmaktan korkmayın ama her zaman vicdanınızla hareket edin. Özüyle sözüyle güvenilir; manevi derinlik ve doygunluğa sahip insan olmaya çalışın. Rotanızı lütfen bunlardan ayırmayın. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır. Biz, size değer veriyor ve sizleri seviyoruz” diye konuştu.

Rektör Vekili Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatta her zaman özgün olun. Kendi mutluluğunuz için çalışın ama ülkeniz ve ailenize faydalı olun. Aziz Sancar gibi bilimi önceleyen birisi olmaya gayret edin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi milletine samimiyetle hizmet etmeye çalışın. Onlar beklenmedik zamanda beklenmedik kararlar alabilen insanlardı. Bunu unutmayın. Kendinize her zaman güvenin.”

BAĞLARINIZI KOPARMAYIN

Mezuniyet programında bir konuşma yapan Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sibel Ecemiş Kılıç, eğitim hayatları boyunca öğrencilere destek olan ailelere, akademik ve idari personele teşekkür etti. Kılıç, mezunlara seslenerek, “Öğrencimiz olarak girdiğiniz fakültemizden meslektaşlarımız olarak ayrılıyorsunuz. Bu bizim için hem gurur hem de mutluluk verici bir süreç. Bugün belki de hayatınızın bir dönüm noktası kapanırken; yeni bir tanesi açılıyor. Biliyorum ki; dürüst, ahlaklı, kendine inanan, güvenen ve mesleki açıdan donanımlı gençler olarak ülkemiz ve geleceğimiz için yapabileceğiniz çok şey var. Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda, aydınlar yarınlar için atılacak adımlarda tereddüt etmeden sorumluluk alacağınıza inanıyorum. Fakültemizin kimliğini onurla taşımanızı ve burayla bağlarınızı koparmamanızı diliyorum. Çalışma hayatında gösterdiğiniz başarı, bizleri daha da mutlu edecek. Ömür boyu başarılarınızın daim olmasını diliyorum” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Çelik ile Dekan Vekili Kılıç, dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

İlgili Yazılar