DEÜ Haberler

SELÇUK BAYRAKTAR DEÜ’YE GELİYOR

599

Türkiye’nin ilk milli SİHA-İHA sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar’ın mimarı, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) düzenlenecek olan ‘Milli Teknoloji Hamlesi’nin Bayraktarı Selçuk Bayraktar DEÜ’de’ isimli etkinliğe katılmak için İzmir’e geliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Milli Teknoloji Hamlesi, Teknofest ve Türkiye’nin savunma sanayisinin gelişimi konularının konuşulacağı, 26 Eylül tarihindeki (Salı) etkinliğin önemini vurgulayarak, “Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest ile Milli hedeflere geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin enerjisiyle ulaşacağız. Sayın Selçuk Bayraktar, etkinliğimizde yapacağı konuşmayla, milli ve yerli teknolojilerimizin gelişmesi ile ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikaları hakkında önemli bilgiler verecek” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in Yönetim Kurulu Başkanı ve ülkemizin savunma sanayiinde dünya ligine çıkmasına büyük katkı sağlayan Selçuk Bayraktar’ı ağırlıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenecek olan ‘Milli Teknoloji Hamlesinin Bayraktarı Selçuk Bayraktar DEÜ’de’ isimli etkinliğe katılacak olan Bayraktar, Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısı ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verecek. 26 Eylül Salı günü saat 10.30’da başlayacak olan etkinlikte aynı zamanda “Milli Teknoloji Hamlesinin Bayraktarı: Selçuk Bayraktar’ isimli kısa film ile DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarı Tanıtım Videosu gösterimleri gerçekleştirilecek.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak; milli ve yerli teknolojilerin geliştirilmesini önemsediklerini belirterek, bu konuda Türkiye’de birçok önemli projeye imza atan Selçuk Bayraktar’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Rektör Hotar, “Araştırma Üniversitesi olarak Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in geleceğimiz ve gençliğimiz açısından önemini çok iyi biliyoruz. Her yıl Teknofest’in tüm etaplarına katılarak, bilimsel ve akademik alanda köklü bir geleneği olan Üniversitemizin küresel hedefler kapsamında ülkemizi hedeflerine ulaştıracak ve insanlığa katkı sağlayacak olan buluşları, değerli bilim insanlarımızın katılımıyla gençlerimizle buluşturuyoruz. Onları bilime ve teknolojiye teşvik ederek; milli hedeflerimize biraz daha ulaşmak ve Türkiye’nin Uzay teknolojileri, yapay zekâ, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi alanlarda milli ve yerli teknoloji gelişimine katkı sağlamak gayretindeyiz” dedi.

LABORATUVARA İSMİ VERİLDİ

Düzenlenecek etkinlikte, Selçuk Bayraktar’ın isminin verildiği DEÜ Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarı Tanıtımı da gerçekleştirilecek. DEÜ’lü gençlerin Bayraktar’ın örnek kişiliği ve isminden ilham alarak önemli projeler yapacağına inandıklarını kaydeden Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli hedeflerimize ulaşmanın TEKNOFEST gibi organizasyonlar ve burada kurulacak iş birlikleri ile mümkün olduğunun farkındayız.  Önümüzdeki dönemde ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki politikalarına güç verecek akademik çalışmalara katkımızı sürdüreceğiz. Sayın Bayraktar’ın ismini verdiğimiz laboratuvarın da açılışını gerçekleştireceğiz.”

DEÜ TEKNOFEST’E HAZIR

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in İzmir etabına günler kala DEÜ, tüm hazırlıklarını tamamladı.  DEÜ, teknolojik zenginlerini sergileme ve vizyoner projelerini anlatacağı TEKNOFEST’te; uzay teknolojileri, yapay zekâ, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok alandaki projelerini katılımcılarla paylaşacak.

İlgili Yazılar