DEÜ Haberler

SOLARİS GÜNEŞ ARABALARI EKİBİ REKTÖR HOTAR’I ZİYARET ETTİ

1.523

DEÜ’nün Uluslararası birçok yarışmadan ödülle dönen Solaris Güneş Arabaları Ekibini ağırlayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Birçok bölümden öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu Solaris Güneş Arabaları ekibimizi uluslararası başarılarından dolayı kutluyorum. Üniversite olarak kendilerine ve tüm öğrenci topluluklarımıza desteğimiz sürecektir” dedi. Solaris ekibi üyeleri de 2021’de Avustralya ve Fransa’da düzenlenecek yarışmalarda şampiyonluk sözü verdi.

Türkiye’nin gelişmiş teknolojik altyapısına ve akademik kadrolarına sahip önde gelen öğretim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi, öğrenci topluluklarının başarılarıyla da uluslararası birçok platformda adından söz ettiriyor. Dünyanın en prestijli yarışmalarında DEÜ’yü ve Türkiye’yi temsil eden Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları Ekibi, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti. Önümüzdeki yıl uluslararası şampiyonalarda kullanılacak güneş enerjisiyle çalışan aracı tanıtan ekip, Rektör Hotar’a 2018 ve 2019’da kazanılan kupaları sunarak günün anısına takım formasını hediye etti. Uluslararası birçok şampiyonada dereceler elde ettiklerini ifade eden öğrenciler, Rektör Hotar’a Avustralya ve Fransa’da düzenlenecek yarışmalarda başarı sözü verdi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Solaris ekibinin elde ettiği uluslararası başarılarla Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu belirterek, ekip üyelerini tebrik etti. Rektör Hotar, “Hocalarımız ve öğrencilerimiz, ortaya koydukları çalışmalarla ülkemizin gururu oluyorlar. Üniversitemizin birçok bölümünde eğitim gören öğrencilerimizin bir araya gelerek oluşturduğu Solaris Güneş Arabaları Ekibini başarılarından dolayı kutluyor ve onlarla gurur duyuyorum. Üniversite olarak kendilerine ve öğrenci topluluklarımıza desteğimiz sürecektir. Onlar, elde ettikleri bu başarılarla kendilerinden sonra gelen öğrencilerimize ilham olacaklar. Öğrencilerimizin çalışmaları gelecekte ülkemizin kalkınması ve teknolojik ilerlemesine katkı sunacaktır” dedi.

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

DEÜ Solaris Güneş Arabaları Ekibi Sponsorluk ve Kurumsal İlişkiler Alt Grup Üyesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nesrin Başaran, “Tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci içerisindeyiz. Ama ekip olarak arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Okulda çalışmamıza destek veren Üniversitemize teşekkür ederiz. 2019 yılında Avusturalya’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli solar araç yarışı olan World Solar Challenge ile Fas’ta düzenlenen Moroccan Solar Race Challenge yarışlarına katıldık. Fas’ta düzenlenen yarışta ülkemize 2. olarak döndük. Bize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektör hocamıza 2018 Fransa Abli Eco Race’de ikincilik, 2019’da kazandığımız ‘World Solar Challenge’ katılım ödüllerini takdim ettik. Güneş enerjili aracımızı tanıtarak yaptığımız çalışmaları anlattık. 2021 yılında Avustralya’da düzenlenecek olan World Solar Challenge ile 2021 Fransa Albi Eco Race’ye hazırlıklarımız devam ediyor. Sayın Rektörümüze bu yarışlardan şampiyon olarak döneceğimize dair de söz verdik” dedi.

Solaris Takım Koordinatörü Elektrik, Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Mert Selvi ise ekipte 48 öğrencinin bulunduğunu, 2003 yılından bu yana 6 adet güneş enerjili, 5 adet de elektrikli araç ürettiklerini kaydetti.

İlgili Yazılar