TIBBİ ESTETİK VE KOZMETİK UYGULAMALAR DEÜ’DE YAPILACAK
Dünyada kabul görmüş ve tıbbi literatürde etkinliği kanıtlanmış estetik ve kozmetik uygulamaların uzman hekimlerce uygulanacağı DEÜ Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi törenle açıldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, saç dökülmesi, sivilce ve aşırı terleme gibi dermatolojik hastalıkların tedavisinin yanı sıra; cilt bakımı, kimyasal peeling ve botoks uygulamalarının da yapılacağı birimi, vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hayata geçirdiklerini söyledi. İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop ise hizmete alınan ünite ile estetik ve kozmetik tedavilerin Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ehil ellerde yapılacağını belirterek, buradan elde edilecek bilimsel çıktıkların da önemli bir eksikliği gidereceğini ifade etti.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı bünyesinde oluşturulan Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi, DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törenle açıldı. Dünyada kabul görmüş ve tıbbi literatürde etkinliği kanıtlanmış estetik ve kozmetik uygulamaların uzman hekimlerce uygulanacağı birimin açılışı DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop ve DEÜ mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Saç dökülmesi, sivilce ve aşırı terleme gibi dermatolojik hastalıkların tedavisinin yanı sıra; cilt bakımı, kimyasal peeling ve botoks gibi uygulamaların da yapılacağı birimde, dermotoji bölümünde uzmanlaşmak isteyen hekimlere uluslararası standartlarda eğitim verileceği de ifade edildi.
BİR YILDA 2 MİLYONDAN FAZLA POLİKLİNİK HİZMETİ
Törenin açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ülkemize ve İzmir’e yeni bir sağlık hizmeti daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Kuruluşunun 40’ncı yılını kutlayan üniversitemiz, sağlık alanında ülkemizin önemli yatırımlarını bünyesinde barındırıyor ve uluslararası standartlarda akademik çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Küresel pandemi koşullarına rağmen; geçtiğimiz yıl 2 milyondan fazla hastamıza poliklinik hizmeti verdik. Bu bağlamda Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitemizi de ulusal sağlık politikalarımıza ve vatandaşlarımızın beklentilere yönelik olarak hizmete aldık. Geçtiğimiz yıl 59 bin hastamıza şifa dağıtan Dermotoloji Bölümümüz, her türlü detayın düşünüldüğü ünitemiz ile aynı zamanda hizmet ve eğitim alanını da genişletmiş oldu. Göreve geldiğimiz ilk günlerde buradaki hocalarımızla bir araya gelmiş; mevcudun ötesinde hayallerimiz olduğundan bahsetmiştik. Bugüne kadar hastanemizde yapılmamış ilkleri de yapacağımızı söylemiştik. Bunlardan biri de bugün hizmete aldığımız bu üniteydi. Pandemiye rağmen özel sektörde bile eşi benzeri olmayan Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi’ni hizmete almanın gururunu yaşıyoruz. Ünitemiz, hastalıklara çare olacak, toplum içine çıkmaya çekinen çocuklarımıza, vatandaşlarımıza, onların ailelerine de çok ciddi destekler verecek” dedi.
Rektör Hotar, 2021’de faaliyete geçen birimin, koronavirüs tehdidi nedeniyle çalışmalarını kontrollü şekilde yürütmek zorunda kaldığını; bu sebeple de resmi açılışın yeni gerçekleştirildiğini ifade etti.
Araştırma Üniversitesi beratı alarak 40 yıllık bir rüyayı gerçeğe dönüştürdüklerini ve görev süreleri boyunca sağlık alanındaki birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Rektör Hotar, “Diş Hekimliği Fakültemizi kurduk, Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin inşaatına başladık. Ülkemizin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalını kurduk, Covid-19 İzleme Merkezi’ni açtık. Yine Onkoloji Enstitümüz bünyesinde ülkemizin ilk Ergen ve Genç Erişkin Tümör Bilim Dalı ile Geriatrik Onkoloji Bilim Dalı’nı hizmete aldık. Bizim bütün çalışmalarımız ve gayretlerimiz, geleceğimiz yani çocuklarımız için. Arkamıza dönüp baktığımızda onlara daha iyi bir dünya bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Pandemi bizim hızımızı biraz kesse de çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik” diye konuştu.
SAĞLIK TURİZMİNE ÖZEL ÖNEM
2019 yılında, üniversite olarak Sağlık Bakanlığından Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ni almaya hak kazandıklarını ifade eden Hotar, ” Küresel pandeminin getirdiği olumsuzluklara rağmen; sağlık alanındaki çalışmalarımıza ara vermedik. Önümüzdeki dönemde, hastanemizin öncülüğünde ve tabi ki ünitemizin de katkısı ile sağlık turizmi alanında ilerleyeceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde sağlıkta kümelenme modelini teşkil edecek bir adım atarak Sağlık Endüstrilerinin İhracat ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi’ni hayata geçirdik. Sağlıkta turizm ve kümelenme anlayışını geliştirecek her adımı; ekonomiye sağladığı katma değer, milli ve yerli üretim anlayışının gelişmesi ve üniversitemizin geleceğe açısından kazanım olarak görüyoruz. Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitemizin kurulmasında emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor; ünitemizin hastalarımıza şifa olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
TEDAVİLER EHİL ELLERDE YAPILACAK
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ülkemizin en önemli eğitim ve bilim merkezlerinden biri olduğunu söyleyen İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop, “İzmir’in bütün sağlık alanlarını bilen birisi olarak hizmete alınan birimin kamuda özellikli ve kıymetli bir ünite olduğunu söyleyebilirim. Özellikle özel sektörde büyük yer kaplayan bu tarz çalışma alanlarının kamuda yaygınlaşmasının ve hizmetin halka daha uygun koşullarda ulaşmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tarz bir ünitenin üçüncü basamak bir eğitim kurumunun altında olmasını çok daha kıymetli buluyorum. Tedaviler burada hem ehil ellerde yapılacak hem de bilimsel çıktıların yayınlanmasıyla bu alandaki eksiklik tamamlanacak” diye konuştu.
REKTÖR HOTAR’A TEŞEKKÜR ETTİ
Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu da dünya standartlarında hizmet verecek birimin örneğinin özel sektörde bile olmadığını söyleyerek, “Birimimiz, vatandaşlarımıza hizmet vermesinin yanında asistanlarımızın ve uzmanlık öğrencilerimizin de iyi bir eğitim almasını sağlayacak. Birimimizin faaliyete geçmesinde bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DEÜ Uygulama Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü ise sağlık alanında İzmir ve Ege Bölgesi’nin yanı sıra Türkiye’nin bütün kentlerine hizmet verdiklerini ifade ederek birimin önemli bir eksikliği gidereceğini belirtti.
DEÜ’LÜ UZMAN HEKİMLER KONTROLÜNDE YAPILACAK
Yüksek teknolojili cihazların temin edildiği DEÜ Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi’nde dünyada kabul görmüş ve tıbbi literatürde etkinliği kanıtlanmış estetik ve kozmetik uygulamalar, DEÜ’lü uzman hekimler tarafından yapılacak. Saç dökülmesi, sivilce ve aşırı terleme gibi dermatolojik hastalıkların tedavisinin yanı sıra; cilt bakımı, kimyasal peeling ve botoks gibi uygulamaların da yapılacağı ünitede, özel cihazlarla lazer tedavileri de güvenle gerçekleştirilecek. Birimde ayrıca; dermotoji bölümünde uzmanlaşmak isteyen hekimlere, uluslararası standartlarda uygulamalı eğitimler de verilecek. Böylece dermotoloji disiplini için orta ve uzun vadede ciddi kazanımlar sağlanmış olacak. DEÜ Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi’ndeki teknik ve teknolojik altyapı çağın koşullarına göre geliştirilerek en modern tıbbi uygulamalar vatandaşların hizmetine sunulacak.