DEÜ Haberler

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU TOPLANTISI DEÜ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2.446

Türkiye’nin birçok ilinden gelen Rektör, Rektör yardımcıları ile akademisyenlerin katıldığı Yükseköğretim Kalite Kurulu Çalıştayı’nda konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Esas meselemiz eğitimin her noktasında kaliteyi ve hizmet standartlarımızı yükseltebilmektir” dedi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu, Kurum İç Kalite Güvence Sistemi ve Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) Çalıştayı, Dokuz Eylül üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok üniversitesinden üst yönetim temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, iç kalite güvence sistemi, yaklaşımlar, iç değerlendirme süreci, Kalite Güvencesi Sistemi, Eğitim-Öğretim, Araştırma-Toplumsal katkı, İdari Hizmetler gibi konular ele alındı. Açılışta konuşan Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Kalite kurulunun farklı kalite uygulamalarını saha içinde üniversitelerle paylaşmak ve yaşananları tartışmak üzere toplantıyı düzenledik. Bizim yaptığımız süreçler ile sizin devam eden kalite çalışmalarınızı konuşacağız. Çalıştayın tüm paydaşlar için başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

DEÜ KALİTEYE ÖNEM VERİYOR

Çalıştaya ev sahipliği yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, kalite ve hizmet standartlarını yükseltebilmek için DEÜ olarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Günümüzde kalite kavramını içeren hemen her süreç, aslında hayatımızın birçok alanında bizler için önem taşıyor. Sonuçta bu bir yaklaşım ve buna ilişkin uygulamalar, standartların yükseltilmesine, katma değer anlayışının gelişmesine, verimliliğin artırılmasına, öngörü sahibi olmaya ve ölçülüp kontrol edilebilir planlamalar yapmaya kaynak oluşturuyor. Biz, kalitede sadece bulunduğumuz noktadan dünyaya bakmıyoruz. Buradaki esas meselemiz her noktada kalite ve hizmet standartlarımızı yükseltebilmek. Bunun için yurtdışını da takip etmeye gayret ediyoruz” dedi.

UYUMLU ÇALIŞMA BAŞARI GETİRİR

Rektör Vekili Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dokuz Eylül Üniversitesi, kapanan üniversitelerden gelen öğrencilerle birlikte şu anda Türkiye’nin en fazla örgün öğretim öğrencisine sahip birkaç üniversitesinden birisiyiz. Bu çok istisnai bir durum ancak yapının büyük olması; sizin kalite kavramına olan bakışınızın da etkin olmasını gerektiriyor. Bu yüzden de hareket kabiliyeti yüksek; refleksleri güçlü; üretken bir üniversite için kurum içi kalite güvence sistemlerini ayrı bir önem veriyoruz. Akademik ve idari yapının buna uygun hareket etmesi, başarının sağlanmasında en başat faktörü oluşturuyor.”

İlgili Yazılar