DEÜ Haberler

AB İLİŞKİLERİNDE GÜNCEL MESELELER

1.594

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın düzenlediği ‘AB İlişkilerinde Güncel Meseleler’ toplantısına katıldı. Çelik, DEÜ’de Avrupa Birliği (AB) konusunda yapılacak çalışmalarla hükümetlere bu konuda politikalar üretme hedeflerini açıkladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Hilton Otel Çakabey Salonu’nda düzenlediği ‘AB İlişkilerinde Güncel Meseleler’ toplantısına katıldı. Toplantıya AB Bakanlığı’nı temsilen Büyükelçi Selim Yaşar’ın yanı sıra, Ege Bölgesinde bulunan üniversitelerden çok sayıda temsilci katıldı. Büyükelçi Selim Yaşar, AB ilişkilerinde son durumu anlatırken Türkiye ve AB arasında 15 Temmuz ve sonrasında gerilen ilişkileri düzeltmek adına çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Toplantıda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin AB ilişkileri ve DEÜ’nün uluslararasılaştırılması konusunda yürütülen çalışmaları anlatan Prof. Dr. Erdal Çelik, “Hocalarımız 3 tane AB projesinde görev aldı. Amerika, Almanya ve Japonya’da uluslararası projelerde yer aldık. Brüksel ve Ankara’da ofisler oluşturmayı buna bağlı olarak işbirlikleri yapmayı planlıyoruz. Bunun yolu da daha fazla diyalogdan, karşılıklı işbirliği yapmaktan geçiyor. Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzü özellikle bölgesel kalkınmaya öncelik vermek suretiyle etkin biçimde kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

AB BAKANLIĞININ DESTEĞİ ÖNEMLİ

DEPARK ve İzmir firmalarının işbirliği ile ürünler ortaya konması ve bunların dışarıya pazarlanması konusunda da etkin bir şekilde çalışmalar yürütüldüğünü anlatan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Üniversitemizin dışarıya açılması ve uluslararasılaşması ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Bunun için Amerika, Asya, Afrika masası şeklinde masalar oluşturduk. Hedefimiz sadece öğrenci ve hocaların gelip gitmesi değil, firmaları da devreye sokarak dışarıya açılmalarını sağlamak istiyoruz. DEPARK bünyesinde bizim de çok ürünümüz var. Bunların yurt dışına açılmasında bu proje çok önemli. Bilimsel, kültürel, ekonomik işbirlikleri oluşturarak bu masalar vasıtasıyla etkin bir şekilde dünya barışına da bir takım katkılar sağlamayı düşünüyoruz. Bu konuda Avrupa Birliği Bakanlığı’nın desteği bizim için çok önemli. Hatta bir hocamızı koordinatör olarak bir ülkeye bağlayıp o ülkenin demografik yapısından tutun da, kültürel, bilimsel, ekonomik yapısını inceleyip hükümetlerimize de bu konularda politikalar üretme hedefimiz var. Bunun alt yapısını da oluşturduk, yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İlgili Yazılar