DEÜ Haberler

DEÜ REKTÖR YARD. PROF. DR. ESRA ASLANERTİK, SAHNE TOZU TİYATROSU’NDA TİYATROSEVERLER İLE BULUŞTU.

1.758
“Toplumu ayakta tutacak olan şeylerden biri, hayal etmek; diğeri ise sanattır…“

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Esra Aslanertik, Sahne Tozu Tiyatrosu’nda tiyatroseverler ile buluştu. Aslanertik, “yeni nesil ve girişimcilik” konusundaki sunumunun başında, etkinliğe gelişini “Bugün iki nedenle buradayım: Birincisi, Sn. Çağlar İşgören’in İzmir’in en önemli genç girişimcilerinden olması. İkincisi, bunu sanat gibi farklı ve zor bir alanda başarabilmesi.” diyerek, iki nedene bağladı.  Aslanertik genç tiyatroseverlerin de bulunduğu söyleşiye, Y ve Z kuşağını anlatarak başladı. Hayal gücünün öneminden söz eden Aslanertik, toplumu ayakta tutan şeylerden birinin hayal etmek, diğerinin ise sanat olduğunu söyledi.

Söyleşiye Duayen sanatçı Göksel Kortay da katıldı

Salondakilerin büyük bir coşku ile alkışladıkları Göksel Kortay’ın söyleşiye katılımından dolayı onur duyduğunu ve farklı bir heyecanla sunum yaptığını dile getiren Aslanertik, sunumunun sonunda izleyicilerin sorularını da yanıtladı. Aslanertik, “İzmir’deki girişimci özel tiyatrolar üzerine ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Kesinlikle sayısının artması gerektiğini ve sanata daha fazla bireyin yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu söylemem gerekirse ben Sahne Tozu Tiyatrosu’nu girişimcilik konusunda çok başarılı buluyorum. Başarının da sevgiden kaynaklandığını düşünüyorum. Sahne Tozu Tiyatrosu sadece sanat yapmıyor; sanatı çok sevdiği için devamlı sanata yönelik fayda oluşturuyor.” sözleriyle yanıt verdi.

Aslanertik, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yeni fikirlerin şekillenmesine yardımcı olan, “bir fikrim var” diyen herkesin fikri ile beraber eğitilmesini sağlayan “BAMBU” adında bir kuluçka merkezi olduğunu söyledi. Prof. Aslanertik  “Yeni girişimcileri bekliyoruz. Fikirlerinizi olgunlaştırmak adına her türlü desteği vermek için bekliyoruz.” diyerek tüm girişimcileri davet etti.

Bedia Ödülleri Jüri Başkanlığını Kabul Etmişti

Çağlar İşgören, söyleşiye katılan tiyatroseverler ile Prof. Dr. Esra Aslanertik’in Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri jüri başkanlığını kabul ettiğini bir kez daha paylaştı. Söyleşi sonrasında Haldun Dormen Sahnesi’nde sahnelenen “Kaç Baba Kaç” adlı oyunu izleyen Prof. Aslanertik ve Göksel Kortay oyuna ilişkin beğenilerini dile getirdiler.

Kaynak
İlgili Yazılar