DEÜ Haberler

DEÜ EFES’TE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

1.729

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Efes Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenine katıldı. Törende konuşan Çelik, 15 Temmuz gecesi, tarifsiz bir acı ve üzüntüyü yaşandığını ifade ederek, “Aziz milletimizin iradesini yok saymaya çalışan; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet’ ülküsünü anlamsızlaştırmayı ve onun gayretlerini ortadan kaldırmayı hedef alanlar, alacakları cevabı elbette tahmin edemediler. Devletine ve seçilmiş iktidarına sahip çıkan aziz milletimiz, saf çelikten yapılmış makineleri, demirden dövülmüş namluları kağıt parçası gibi yırtıp atıverdi” diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törene, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dahi Zeynel BAKICI, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Merih Birlik, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, Selçuk İlçesi protokolü ve akademisyenler katıldı. Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “15 Temmuz gecesi, hepimiz tarifsiz bir acı ve üzüntüyü yaşamak zorunda kaldık. O talihsiz gece akla hayale gelmeyecek ölçüde; düşman askerine yönelmesi gereken namluların kendi evlatlarımıza ateş açtığına; evlatlarımızın birer birer şehit düşmelerine şahit olduk.

Milli irademizin bombalandığını da gördük; asker ocağındaki Mehmetçiğe, öz kardeşlerini yok etme talimatlarının verildiğini de duyduk. Varlığımıza uzanmaya çalışan o kirli ellere; demokrasimizi sekteye uğratmaya çalışanlara, içerideki ve dışarıdaki şer odaklarına tanık olduk. Sinsi eylemlerini uygulamak için yaratılışımızın en kutsal emaneti ‘hayatı’ yok etmeye çalışanların aramızdaki varlığını öğrendik. Ama bunu planlayanlar şunu unutmuşlardı: Bu millet ne devletinden vazgeçer; ne de devlet, vatandaşından…” diye konuştu.

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

Türk halkının canı pahasına iradesine sahip çıktığını söyleyen Prof. Dr. Erdal Çelik, sözleri şöyle sürdürdü:

“Aziz milletimizin iradesini yok saymaya çalışan; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet’ ülküsünü anlamsızlaştırmayı ve onun gayretlerini ortadan kaldırmayı hedef alanlar, alacakları cevabı elbette tahmin edemediler. Devletine ve seçilmiş iktidarına sahip çıkan aziz milletimiz, saf çelikten yapılmış makineleri, demirden dövülmüş namluları kağıt parçası gibi yırtıp atıverdi.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bugüne kadar vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olanlara Allah’tan rahmet; 15 Temmuz’da gösterdikleri fedakârlıklarından dolayı gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, akıllarda ve gönüllerde her daim olsun. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Tören 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan video gösterimi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.

İlgili Yazılar