DEÜ Haberler

GENÇ MÜHENDİSLER DİPLOMALARINI ALDI

2.217

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Tınaztepe Yerleşkesi’nde düzenlendi. Yeni mezunların heyecanlı anlar yaşadığı törende, öğrenci aileleri ile Mühendislik Fakültesi’nin akademik ve idari personeli; gençleri yalnız bırakmadı. Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezunlara seslenerek, “Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” dedi.

DEÜ Mühendislik Fakültesi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Tınaztepe Yerleşkesi amfi tiyatroda düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile diplomalarını aldılar. Öğrenci aileleri ve yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği törene Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in yanı sıra, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Merih Birlik, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Küçük, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

FARKLI OLANI YAPIN

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezun olan öğrencilerin hayatlarının dönüm noktalarından birini tamamladıklarını söyledi. Çelik, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz; duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen dört yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu takdir etmemek; sizleri yürekten kutlamamak mümkün değil” dedi. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatlarındaki hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusundan güç almalarını tavsiye ederek, “Biliyorum geleceğe dair umutlarınız, hayalleriniz ve beklentileriniz var. Belki biraz da sabırsızsınız; bazı şeylerin bir an önce olmasını istiyorsunuz. Bir şeyler söylemeyi bir şeyler yaşamayı; bir şeylerin parçası olmayı arzuluyorsunuz. Bunlar gayet doğal ancak hayat, her zaman istediklerinizi bize vermiyor. Buradaki esas mesele; zor kaldığınız o anda, bilginizle, aidiyet duyduğunuz değerlerinizle ve sizleri seven insanlarla yeniden başlayabilme gücünü kendinde bulabilmek. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki; başkasının ayak izini takip edenler sadece o kişinin varmak istediği yere kadar gidebilir. O yüzden farklı olanı yapın; özgün olun. Kendi mutluluğunuz için çalışın ama ülkeniz ve ailenize faydalı olun. Aziz Sancar gibi bilimi önceleyen birisi olmaya gayret edin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi milletine samimiyetle hizmet etmeye çalışın. Onlar beklenmedik zamanda beklenmedik kararlar alabilen insanlardı. Bunu unutmayın. Kendinize her zaman güvenin.” diye konuştu.

BAŞARI DİLEDİ

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Küçük, mezun olan öğrencileri kutlayarak iş hayatında başarılar diledi. Küçük, konuşmasının ardından öğrencilere mezuniyet andını okuttu.

Mezuniyet töreni keplerin atılmasıyla son buldu.

 

İlgili Yazılar