DEÜ Haberler

DEÜ YAPI GÜNLERİNDE ÖĞRENCİLER SEKTÖRLE BULUŞTU

1.379

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Yapı Topluluğu’nun düzenlediği Yapı Günleri’nin açılış töreninde konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, bu tip organizasyonların öğrencilerin sektöre hazırlandığı süreçte önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Yapı Topluluğu’nun düzenlediği Yapı Günleri üçüncü kez Mühendislik Fakültesi Dekanlığında düzenlendi. İki gün süren organizasyon kapsamında mühendislik eğitimi alan öğrenciler ile sektörün önde gelen firmalarının temsilcileriyle buluşturuldu. Yapı Günlerinin açılış törenine DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürkan Özden, İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, DEYAP Danışmanı Dr. Özgür Bozdağ, DEYAP Yönetim Kurulu başkanı Gamze Aslan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN SEKTÖRLE BULUŞMASI ÖNEMLİ

Açılış töreninde konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, bu tip organizasyonların öğrencilerin sektöre hazırlandığı süreçte önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, “Uzmanlık alanlarına göre her mühendislik öğrencisinin sektörün bileşenlerini yakından tanıması başarılı bir kariyeri beraberinde getirirken; ekonomik olarak güçlü bir kalkınmanın temelini oluşturur. Dolayısıyla mühendislik eğitiminin bu anlamda sektörle buluşması, üniversitemiz ve ülkemiz adına önemli bir kazançtır. Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı Topluluğu (DEYAP) tarafından ‘Sektörün önde gelenleri, senin için burada!’ sloganıyla yürüttüğü 3. Yapı Günleri etkinliğini ise bu noktada son derece anlamlı bir girişim olarak görüyoruz. Bu vesileyle iki gün sürecek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen DEYAP üyesi öğrencilerimiz başta olmak üzere; öğretim üyelerimize ve sektör temsilcilerine kurumum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışın ardından başlayan seminerde, STFA İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şentürk, öğrencilerle tecrübeleri paylaştı. Organizasyonun ikinci gününde ise öğrenciler, inşaat yapı malzemeleri ve cihazları üreten firmaların kurduğu stantlarda bilgi aldı.

İlgili Yazılar