DEÜ Haberler

DOKUZ EYLÜL’DE ATAMA HEYECANI

2.153

DOKUZ EYLÜL’DE ATAMA HEYECANI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından düzenlenen Atananlar-Yükselenler Ödül Töreni’nde 169 akademik personel, yardımcı doçent, doçent ve profesörlük kadrolarına atandı. Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, yönetim olarak liyakata önem verdiklerini ve kurum vicdanını zedeleyecek hiçbir şeye izin vermediklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından 2009 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ‘Atananlar-Yükselenler Ödül Töreni, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM)’nde çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplam 169 akademik personelin yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına atandığı törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üst yönetim olarak liyakata her zaman önem verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar kurum vicdanını zedeleyecek hiçbir adıma izin vermediklerini kaydeden Çelik, “Burada önemli olan nokta; sadece verilen emeğin karşılık görmesi değil; aynı zamanda moral ve motivasyonun kurum içinde sağlanarak çalışmaların verimli hale getirilmesidir. Bu sayede kaygı ve korkulardan uzak kalan bilim insanı, üretkenliğin muhakkak takdir edileceğini bilerek davranır. Böylece yönetimsel önceliğimiz olan huzur ve barışın sağlanmasında önemli bir kazanım daha ortaya çıkmış olur. Dolayısıyla yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına atamalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi, aslında yönetimsel başarının ve girişimlerin en önemli göstergesidir” diye konuştu.

ÖZLÜK HAKLARI GELİŞECEK

Üst yönetim olarak birçok projeye kısa sürede hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çelik, “Önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşacağımız birçok projemiz bulunuyor. Mevcut altyapının güçlendirilmesinden fiziki şartların iyileştirilmesine; yeni bölümlerin açılmasından işbirliklerine kadar birçok başlık bizim bu yaklaşımımızda yer alıyor. Üniversite mensuplarımızın özlük haklarını geliştirecek; onların kazanımlarını ve edinimlerini güçlendirecek çalışmalar yapmak ise bizim olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor” dedi.

MAĞDURİYETİ ÖNLEDİK

Konuşmasında ÖYP’li akademisyenlerle ilgili açıklamalara da yer veren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir süre önce ÖYP’li genç meslektaşlarımızı mağdur olmayacağı bir çözüm bulduk ve onlara gereken desteği sağladık. Buradaki yaklaşımımız, aslında bilim insanına ve liyakate bakışımızın en samimi göstergesidir. O yüzden, söylediklerimiz lafta değil icraatta da karşılığı olan girişimlerdir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.” Konuşmanın ardından Rektör Vekili Çelik, atamaları yapılan akademik personeli tebrik ederek, hepsine rozet hediye etti.

İlgili Yazılar