DEÜ Haberler

REKTÖR VEKİLİ ÇELİK, PHILIP MORRIS/SABANCI YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

2.405

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Philip Morris/Sabancı şirketi arasında işbirliği görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Ziyarette; otomasyon sistemlerine geçilmesi ve entegre çalışmalarının yapılması için ortak hareket etme kararının yanı sıra Endüstri 4.0 uygulamalarının fabrika sistemlerine dahil edilmesi şeklinde ilke kararları açıklandı.

Philip Morris/Sabancı Genel Müdürü Dominique Voegeli ve şirket üst düzey yöneticileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’i makamında ziyaret etti. Endüstri Mühendisliği Bölümünden Ediz Emişçi, Ekonometri Bölümünden Süleyman Hançerli ile Deniz Erdinç, Mert Çallı, Özgür Selim’in de katıldığı ziyarette otomasyon, hidrolik suyu, endüstri 4.0, sensör teknolojileri ve teknik resimler ile yalın üretim konuları ele alındı.

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, yenilikçi yaklaşımlarla hazırlanan geleceğe yönelik çalışmaların, Türkiye’ye ekonomik olarak yarar getireceğini söyledi. Çelik, “Üniversitemizde kurulan Bölgesel Kalkınma Komisyonu; Philip Morris/Sabancı Fabrikasına Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim üyesi Mehmet Faruk Ebeoğlugil’i Koordinatör olarak atamıştır. Bu görevlendirme Üniversitemizde başlatılan ilklerdendir. Türkiye, Endüstri 4.0 trenini kaçırmamalıdır. Başta Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bizler, İzmir’e ve Türkiye’ye katma değer katacak böylesi önemli gelişime kayıtsız kalamayız. Üniversitemizde kurulan Bölgesel Kalkınma Komisyonu olarak diğer firmalara da benzer uygulamalar yapacağız” dedi.

İlgili Yazılar