DEÜ Haberler

REKTÖR VEKİLİ ÇELİK, “ENDÜSTRİ 4.0 YENİ BAŞLANGIÇLAR YARATACAK”

1.629

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen “Lojistik Stratejileri Konferansı 2018:LOJİSTİK 4.0” Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansta konuşan DEÜ Rektör Vekili Çelik, “Endüstri 4.0, yeni anlayışlar ortaya çıkararak, önemli başlangıçlar sağlayacak” dedi.

Konferansın açılışında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik konferansın açılış konuşmasında Endüstri 4.0 konuşulduğu bilgi tabanlı yeni dönemin temelinde yapay zekanın olduğunu, yeni bir anlayışı ortaya çıkardığını ve yeni başlangıçlara yol açacağını söyledi. Rektör Vekili, Çelik, “Endüstri 4.0 toplumu ciddi düzeyde etkileyecek. Bu süreçte yenilikçi yaklaşımların gerekliliği ve Endüstri 4.0 konusunda işbirliği çok önemlidir. Endüstri 4.0’a çok önem veriyoruz. Bu konu ile ilgili üniversite çapındaki faaliyetleri koordine etmek için Endüstri 4.0 koordinatörlüğü kurduk” dedi.

KİŞİLEŞTİRİLMİŞ ÜRETİM ÖNEMLİ

Konferansın açılış konuşmacıları arasında yer alan Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömür Yaşar Saatçıoğlu da maliyet, inovasyon ve kişileştirilmiş üretimin endüstri 4.0 için oldukça önemli olduğunu belirterek, internet ve teknoloji tabanlı yeni iş yöntemlerinin geliştirmesi gerektiğini ve Lojistik 4.0 uygulamaları ile birlikte bu süreçlerde çalışacak insan kaynaklarının bilgiye, veriye ve iletişime önem veren, dönüşümlere, değişimlere uygun nitelikler taşıması gerektiğini kaydetti. Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci ise, Türkiye için Lojistik Stratejileri Konferanslarının tarihsel gelişimi, ülke için önemi ve Fakültenin Lojistik Yönetimi Bölümünün lisans ve lisansüstü düzeydeki eğitim ve araştırma olanaklarına değinerek, konferansın gelenekselleştirilmesi ve gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti.

İlgili Yazılar