DEÜ Haberler

TERCİH DÖNEMİNİN GÖZDESİ BİR KEZ DAHA DEÜ

199

İzmir’in köklü yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonuçlarına göre bir kere daha Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden birisi oldu. Programlarının neredeyse tamamında yüzde 100 doluluk oranı yakalayan DEÜ’yü, bu yıl lisans düzeyinde 5 bin 877, ön lisans düzeyinde ise 2 bin 833 olmak üzere; toplamda 8 bin 710 öğrenci tercih etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Aramıza katılacak olan her bir öğrencimize, büyük ailemize hoş geldiniz diyor; öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Üniversite adayı öğrenciler ve aileleri tarafından merakla beklenen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Akademik başarıları ve nitelikli kadrosunun yanı sıra; yürüttüğü bilimsel projeler, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki öncü çalışmalarıyla dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu yıl da öğrencilerin gözdesi oldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen kontenjanlara göre programlarının neredeyse tamamında yüzde 100 doluluk oranı yakalayan DEÜ’yü, bu yıl lisans düzeyinde 5 bin 877, ön lisans düzeyinde ise 2 bin 833 olmak üzere; toplamda 8 bin 710 öğrenci tercih etti. DEÜ’ye bu yıl ilk tercihinden bin 270 öğrenci, ilk 5 bin sıralamasından 64; ilk 10 bin sıralamasından ise 593 öğrenci yerleşti. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, DEÜ’nün tercih döneminde gördüğü yoğun ilginin yerleştirme sonuçlarına da yansıdığını söyleyerek, “Araştırma Üniversitemizde lisans doluluk oranı yüzde 99,45; ön lisans doluluk oranı ise yüzde 99,96 oldu” dedi.

“DEÜ’LÜ OLMANIN AYRICAĞILINI YAŞAYACAKLAR”

Dokuz Eylüllü olmanın sevincini yaşayan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, bu yıl ilk 5 bin ve 10 bin sıralamalarındaki öğrencilerin önemli bir kısmının DEÜ’yü tercih ettiğini belirtti. DEÜ’nün üniversite yerleştirme başarı puanı ve sıralamalarında da önceki yıllara oranla yükselişte olduğunu kaydeden Rektör Yılmaz, “Tercihlerinde üst sıralardan Üniversitemizi seçen 8 bin 710 öğrencimiz, DEÜ’lü olmanın sevincini yaşadı. Büyük ailemize katılan kıymetli öğrencilerimiz, eğitim süreci ve kariyerleri boyunca Dokuz Eylüllü olmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Yeni mensuplarımız ile ulusal ve uluslararası hedeflerimize ulaşmak için çalışacak, araştıran, üreten, çok yönlü düşünen bireyler yetiştirecek, önemli başarılara imza atacağız. Her bir öğrencimize, büyük ailemize hoş geldiniz diyor; öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

“TÜM İHTİYAÇLARINDA YANLARINDAYIZ”

Bu yıl kuruluşunun 42’nci yılını kutlayan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öğrenci tercihlerinde üst sıralarda bulunmasının nedenlerine değinen Rektör Yılmaz, “Türkiye’nin sayılı Araştırma Üniversitelerinden birisi olan Üniversitemiz, bilindiği gibi Yükseköğretim Akreditasyon Kurumu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Belgesine sahip. Odağına her zaman öğrenciyi ve öğrenci ihtiyaçlarını alan Üniversitemizin teknolojik altyapısı, kampüs hayatı, nitelikli akademik kadrosu, YÖK tarafından engelsiz ödüllerinde elde ettiği başarıları, çevreye duyarlı yerleşkeleri, kütüphane imkanları, sıfır atık misyonu, uluslararası alanda kabul gören çalışmaları ve toplumsal fayda odaklı sosyal sorumluluk projeleri, başarılı öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmesinde büyük rol oynadı. Yine Üniversitemizin mezun ilişkileri, kariyer planlamada lider üniversiteler arasında yer alması ve mezunlarımızın yüksek istihdam oranları yakalaması da gençlerin kurumumuza olan ilgisini artırdı. Her biri alanında ekol olan birimleriyle ve yeni açılan tesisleriyle kent geneline yayılan ve kentle bütünleşen Dokuz Eylül Üniversitemiz, geleceğini bugünden şekillendirmek isteyen öğrencilerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor” ifadesinde bulundu.

EN YÜKSEK PUAN TIP FAKÜLTESİ’NE

Yerleştirme sonuçlarına göre ise DEÜ’ye yerleşen öğrenciler arasında sayısal alanda en yüksek puan 515,95202 ile Tıp Fakültesi, Eşit Ağırlıkta en yüksek puan 483,68594 ile Hukuk Fakültesi, Sözel alanda en yüksek puan 474,55500 puan ile Özel Eğitim Öğretmenliği, Dil alanında en yüksek puan 486,52151 puan ile İngilizce Öğretmenliği, Temel Yeterlilik Sınavı’nda ise en yüksek puan 479,05574 puan ile Kültürel Miras ve Turizm Bölümü oldu.

KAYITLAR 19 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini 19-21 Ağustos 2024 tarihlerinde e-Devlet üzerinden; 19-23 Ağustos 2024 tarihlerinde ise yüz yüze olarak yapabilecekler. Öğrenciler, iki farklı kayıt yönteminden yalnızca birini tercih edebilecekler.

İlgili Yazılar