DEÜ Haberler

ÜNİVERSİTEMİZDE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE ANLAMLI BULUŞMA

4.504

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, ‘Dayanışma ve Birlik Buluşması’ etkinliğinde, üniversite bünyesinde görev yapan şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Duygusal anların da  yaşandığı buluşmada konuşan Çelik, “Sizler, bizlerin aile ferdi, can dostu ve kardeşisiniz. Üniversitemizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi.

Rektörlük Senato salonunda düzenlenen buluşmaya, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Genel Sekreter Doç Dr. Recep Yiğit ile İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği temsilcileri katıldı. Buluşmada şehit yakını ve gazilere Dayanışma ve Birlik Buluşması anısına şehit ve gazilerin fotoğraf ve bilgilerinin yer aldığı kitapçık ve plaket takdim edildi.

UNUTMAYACAĞIZ

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, vatanı ve aziz milleti için şehit ve gazi olan kahramanların aileleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Sizler, evlatlarımızın aileleri, yakınları ve değer verdiklerisiniz. Sizler, bizlerin aile ferdi, can dostu ve kardeşisiniz. Çünkü sizlerin ortaya koyduğunuz en önemli eser, özü ve gücüyle kendi canından olan bizim kahramanlarımızdır. Birçoğunuz üniversitemizin mensubu ve temsilcisisiniz. Sizleri bizler için özel yapan bu değerlere sahip olmak; bir başka milletin ya da insanların anlayacağı şey değildir. Bunu sadece bu topraklarda yaşayanlar hissedebilir. Bizler, iman ve inancımızla hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizi her zaman huzurla yad edecek, gazilerimizle gurur duyacağız” dedi.

ONLAR ŞANLI TARİHİMİZİN PARÇASI

Rektör Vekili Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatını hiçe sayarak dünyaya kahramanlık örneği olan Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kahramanlarımızın siz değerli ailelerine de hem teşekkür ediyor hem de minnet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kahramanlarımızın zorlu hayat yolunda, maddi manevi varlıklarıyla bizlere her zaman yol göstermelerini diliyoruz. Onlar, bizim hem evlatlarımız hem de şanlı tarihimizin birer parçası olarak varlıklarını sürdürüyorlar.”

ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sedat Selim Öztürk, “Rektör hocamız göreve geldiğinden bu yana bize büyük değer veriyor. Kendisine davranışından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar